Sivuston ylläpitäjät

Pentti Loukonen Kuolemajärvi -juhlissa

Pentti Loukonen

Kuolemajärven Kolkkalassa 8.9.1909 syntynyt Nestori Loukonen on isäni ja äitini Milja Marjatta Ratia syntyi Koiviston Rautasen kylässä 2.1.1912. Heidät vihittiin Koivistolla 11.7.1937.

Isästäni olin kuullut kerrottavan, että hän oli hiljainen ja rauhallinen mies, hän pelasi shakkia kansakoulunopettaja Urho Sestolan kanssa ja äitini kehui hänen nikkarointitaitoaan. Tässä on suunnilleen kaikki se mitä tiesin isästäni ensimmäisten 50 elinvuoteni aikana.

Äidin kuoleman jälkeen minua alkoi kiinnostaa ”kuka minä olen”. Tutkiessani vanhoja valokuvia en tunnistanut niistä isääni, edes sana isä ei sopinut suuhuni.

 

Lue Pentin koko tarina

Pertti Suurhasko

Isäni Anton Salomoninpoika on syntyperäisiä kolkkalalaisia, hän ehti viettää nuoruutensa Kuolemajärvellä kunnes piti lähteä evakkoon sodan tieltä. Hän onkin auttanut naapurinpoika Loukosta Kolkkalan asioiden muistamisessa ja henkilökuvien tunnistamisessa.

Itse olen harrastanut sukututkimusta toistakymmentä vuotta, ja kiinnostus isäni kotikylää Kolkkalaa sekä sukututkimusta kohtaan on ystävystyttänyt minut Pentti Loukosen kanssa.

Mainostoimistoyrittäjänä teen mm. verkkosivustoja ja päätimmekin Pentin kanssa rakentaa hänen vanhat kotisivut uusiksi nykyaikaisemmalle julkaisualustalle, joka toimisi myös mobiililaitteilla. 

Haluamme myös tuoda sivustolle uutta sisältöä ja siinä tarvitsemme sivustolla vierailevien apua. Toivomme saavamme heiltä lisää muistoja ja vanhoja valokuvia käyttöömme kertomaan kylien historiaa kuvin ja sanoin. 

Vuorovaikutus kylissä asuneiden ja heidän jälkipolvien kanssa toivottavaa.